Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tajomstvo najšťavnatejšieho hovädzieho steaku: Skúste tento zaručený trik od profíka!

10.09.2014 Casprezeny.sk

Každý poriadny kuchár má vlastný trik, ako pripraviť čo najšťavnatejší hovädzí steak. Britský šéfkuchár Heston Blumenthal odporúča tento.

Ako pripraviť ten najšťavnatejší steak? Stačí poznať malé tajomstvo. Ako pripraviť ten najšťavnatejší steak? Stačí poznať malé tajomstvo.

Odborník radí vybrať si dostatočne hrubé mäso s pekným a výrazným mramorovaním.

Ako na to?

1. Pred prípravou necháme mäso postáť v izbovej teplote niekoľko hodín.

2. Veľkú panvicu rozpálime s niekoľkými lyžicami oleja na maximum.

3. Mäso osolíme a vložíme do horúcej panvice. Tajomstvo zaručeného úspechu je steak obracať každých 15 až 20 sekúnd, kým nie je prepečený (5 až 8 minút).

4. Po opečení necháme 5 minút odpočinúť na kuchynskej mriežke a až potom sa pustíme do dokonale šťavnatého steaku.

Tlačiť Diskusia (1)
Focus Media