Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tip na chutný obed: Marinované bravčové rezne nikoho nesklamú

19.10.2014 Casprezeny.sk

Zavolali ste priateľov na obed? Prichystať im poriadnu baštu nebude ťažké, stačí sa inšpirovať týmto receptom.

Marinované bravčové rezne Marinované bravčové rezne

400 g bravčového mäsa zo stehna umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, ktoré zľahka naklepeme.

Asi 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) a cibuľu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.

Do hrnca dáme zeleninu a cibuľu, prilejeme 200 ml bieleho vína, pridáme mleté čierne aj nové celé korenie, soľ a bobkový list.

Zeleninu uvaríme domäkka. Uvarený nálev necháme vychladnúť, vložíme doň rezne a 24 hodín marinujeme.

Rezne vyberieme, osolíme, vložíme do hrnca spolu so zeleninou a s koreninami.

Podlejeme trochou nálevu a na miernom ohni prikryté dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame ďalším nálevom.

Rezne preložíme do vymastenej zapekacej misy. Navrch dáme nasucho opečené 2 PL strúhanky a 200 ml kyslej smotany.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 minút. Podávame s varenými zemiakmi.

NÁŠ TIP:

Mäso rýchlejšie skrehne, keď do nálevu pridáte 3 až 4 PL vínneho octu.

Tlačiť Diskusia
Focus Media