Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kazí sa vám rýchlo mäso? Neviete ho kúpiť čerstvé! Jednu vec ale určite nerobte

27.01.2015 Casprezeny.sk

Už sa vám stalo, že ste si domov priniesli nákup a zistili, že mäso v ňom nie je práve najčerstvejšie? Máme pre vás rady, ako sa tomu nabudúce vyhnúť.

Najlepšie je čerstvé mäso skladovať v chladničke na doske po čistou utierkou. 5 obrázkov vo fotogalérii Najlepšie je čerstvé mäso skladovať v chladničke na doske po čistou utierkou.

Pri nákupe si mäso poriadne prezrite. Zásadné pravidlo je kupovať v známom mäsiarstve, kde viete, že je mäso spracovávané priamo na mieste. Nie je prevážané z miesta na miesto, čím by strácalo svoju čerstvosť. Nedajte sa zlákať mäsom, ktoré nemá správnu červenú farbu alebo dokonca vyzerá oschnuté. Keď začína byť sivasté, nie je žiadna zľava dosť veľká.

Mäso sprchu nepotrebuje

Sú však prípady, kedy si za zhoršenie kvality môžete sami, pretože ho zle skladujete. Musí byť v dobre chladených priestoroch s rovnomernou teplotou. Stačí odstrániť transportný obal, mäso položiť na doštičku do chladničky a prikryť utierkou. Nikdy ho nedávajte do mikroténového vrecka. Zabalenie do utierky je dôležité, pretože tak zabránite prípadnej kontaminácii z iných potravín.

A ak si myslíte, že je najlepšie mäso poriadne umyť pod tečúcou vodou, aby sa očistilo, veľmi sa mýlite. Mäso nikdy pred uchovávaním alebo uskladnením neumývajte, len by ste poškodili prirodzenú ochrannú vrstvu, ktorá zabraňuje vysychaniu. Dobre uskladnené mäso vám v chladničke vydrží aj niekoľko dní.

Tlačiť Diskusia