Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Máte kus mäsa zmrznutý na kameň a málo trpezlivosti? Tento trik vám ušetrí pri rozmrazovaní kopec času!

12.10.2015 Casprezeny.sk

Najrýchlejším spôsobom, ako rozmraziť mäso, je položiť ho do misky a pustiť naň studenú vodu. Existuje však aj rýchlejší spôsob, čítajte a vyskúšajte!

Rozmrazovanie mäsa bude odteraz hračka 3 obrázky vo fotogalérii Rozmrazovanie mäsa bude odteraz hračka

Potrebujete rýchlo rozmraziť mäso? Osvedčený spôsob je dať ho do misky s vodou. Keďže však chceme šetriť vodu i planétu, existuje šetrnejší spôsob.

Mäso vyberieme z mrazničky, odbalíme a položíme na hliníkovú tácku (napríklad na grilovanie). Vďaka tomu, že hliník je skvelý vodič tepla, omnoho rýchlejšie získa teplo z okolia a „vloží“ ho do zmrznutého mäsa. Doska na krájanie či kamenná pracovná doska niečo podobné určite nezvládnu.

Vďaka hliníkovej tácke vieme skrátiť čas rozmrazovania až o 30 %. Okrem mäsa takto vieme rozmraziť aj ostatné mrazené suroviny.

S týmto trikom rozmrazíte mäso približne o tretinu rýchlejšie. 3 obrázky vo fotogalérii S týmto trikom rozmrazíte mäso približne o tretinu rýchlejšie.

Tlačiť Diskusia (1)