Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Myslíte si, že viete ako udržať ovocie a zeleninu dlhšie čerstvé? Omyl, tieto chyby robíte aj vy

31.08.2016 iva

Aj vy možno robíte chyby pri ich uskladňovaní, preto vám dlho nevydržia ani v chladničke. Riaďte sa našimi radami a vydržia dlhšie.

Niektoré druhy ovocia a zeleniny sa vedľa seba neznesú. 8 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Niektoré druhy ovocia a zeleniny sa vedľa seba neznesú.

Pred uskladnením neumývať

Umývanie môže odstrániť prirodzenú obranu proti plesniam a hnitiu. Umyte ich až pred jedením alebo ďalším spracovaním.

Urobte si raz za čas revíziu v chladničke. 8 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Urobte si raz za čas revíziu v chladničke.

Udržujte ich v suchu

Dobrým trikom je dať do nádoby s ovocím či zeleninou papierovú servítku alebo utierku. Tá absorbuje prebytočnú vlhkosť.

Banány 8 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: shutterstock.com Banány  

Zabaľte stonky banánov

Najlepšie je ich skladovať pri izbovej teplote a so stonkou zabalenou vo fólii.

Niektoré druhy ovocia a zeleniny začnú uvoľňovať etylén 8 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: getty images Niektoré druhy ovocia a zeleniny začnú uvoľňovať etylén

Nedávajte ich vedľa seba

Niektoré druhy ovocia a zeleniny začnú uvoľňovať etylén, keď začínajú zrieť. Medzi takéto druhy patria banány, marhule, melóny, hrušky, slivky, mango a paradajky. Iné druhy ovocia a zeleniny sú na etylén citlivé, ako napríklad jablká, baklažán, zemiaky, tekvica, mrkva a brokolica. V prípade, že ich umiestnite vedľa seba, začnú rýchlejšie hniť.

 

Tlačiť Diskusia
Focus Media