Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bleskovú diétu zvládne každý: Nemusíte hladovať a kilá pôjdu preč! Uveríte, až keď to naozaj vyskúšate

16.08.2017 pm

Každá žena, ktorá aspoň raz držala diétu, isto pozná najväčších nepriateľov úspešného chudnutia – komplikované recepty a škvŕkajúci žalúdok. S nami vám tieto problémy isto nehrozia.

Jedzte pravidelne počas celého dňa. 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Jedzte pravidelne počas celého dňa.

To, že jeme, robí dobre nielen našim chuťovým bunkám, ale slušne zamestnáva celé naše telo. Musí predsa spracovať živiny obsiahnuté v jedle, a to ho stojí dosť energie. A čím viac energie vydá, tým viac kalórií spáli. Tento proces sa v tele vykonáva po každom, hoc aj malom jedle. Typ takéhoto stravovania má jednoducho svoje bonusy, ktoré vám priblížime:

Spaľujú sa tuky

Pravidelné dodávanie živín zabezpečí, že sa telo neprepne do režimu ukladania zásob, keďže to nepotrebuje. Neukladá si teda tukové zásoby na horšie časy a s pocitom bezpečia čerpá energiu z už uložených zásob. Tukové vankúšiky miznú jedna radosť.

Hormóny hladu sú v pokoji

Množstvo drobností pod zub je aj dobrým prostriedkom, ako udržiavať hormóny hladu na uzde. Keďže je žalúdok vždy sčasti naplnený, nevysiela signály typu „Ja chcem jesť!“ do mozgu.

Máte energiu

Nevýhodou nárazového jedenia je, že krátko nato vás prepadne hlboká únava, keďže telo smeruje všetku svoju energiu na spracovanie potravy. Keď svoje jedlo rozdelíte na viac menších porcií, budete aktívnejšia, a keď si pochutnáte na zdravých snackoch, ľahšie aj odoláte hriešnym myšlienkam na kalorický krémeš.

Ako na to

Počas dňa si rozdeľte jedlo na tri hlavné chody a štyri drobné jedlá. Hlavné jedlá by mali mať okolo 
250 kcal a vedľajšie jedlá – snacky len do 100 kcal.

Časový plán:

8.00 h raňajky

10.00 h 1. vedľajšie jedlo

12.30 h obed

14.00 h 2. vedľajšie jedlo

16.00 h 3. vedľajšie jedlo

18.00 h večera

19.30 h 4. vedľajšie jedlo

RAŇAJKY 

Jogurt s orechmi

170 g gréckeho jogurtu (0,5 %) vymiešame s 1 ČL medu a posypeme 1 PL mandľových lupienkov alebo nasekanými orechmi.

230 kcal, T: 11 g, S: 15 g, B: 17 g

Jogurt s orechami 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Jogurt s orechami

Chlebík s broskyňami

2 plátky celozrnného chleba obložíme 2 plátkami sušenej šunky a podávame s 1 broskyňou nakrájanou na plátky.

245 kcal, T: 5 g, S: 33 g, B: 17 g

Chrumkavé müsli

Hrsť sušených jablkových čipsov nalámeme nadrobno a zmiešame so 40 g ovsených vločiek. Zalejeme 150 ml mlieka.

245 kcal, T: 5 g, S: 39 g, B: 11 g

OBED

Tuniakový šalát

Obsah menšej konzervy tuniaka zľahka rozdrvíme. 50 g mozzarelly light, 150 g cherry paradajok, 1 jarnú cibuľku a 1 srdiečko zeleného šalátu nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame s 1 ČL oleja a 1 PL červeného balzamikového octu. Podávame s tuniakom a bazalkovými listami.

230 kcal, T: 10 g, S: 9 g, B: 25 g

Tuniakový šalát 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Tuniakový šalát

Šalát so šošovicou

200 g konzervovanej šošovice prepláchneme. 1 mrkvu nastrúhame a 100 g kyslej uhorky a 1 menšiu cibuľu nasekáme. Zmiešame. Pokvapkáme 2 PL bieleho balzamikového octu a 1 ČL oleja. Posypeme soľou a korením.

250 kcal, T: 6 g, S: 34 g, B: 14 g

Šalát so šošovicou 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Šalát so šošovicou

Šalát z cvikly

100 g kyslých uhoriek nasekáme, 1 pohár konzervovanej cvikly scedíme a zmiešame s uhorkami. 50 g kyslej smotany dochutíme soľou, mletou rascou a citrónovou šťavou. Podávame posypané nasekaným kôprom.

250 kcal, T: 6 g, S: 43 g, B: 6 g

Šalát z cvikly 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Šalát z cvikly

VEČERA

Žemľa s camembertom

1 celozrnnú žemľu rozpolíme, potrieme 1 ČL chrenu a obložíme 50 g camembertu nakrájaného na plátky.

250 kcal, T: 8 g, S: 28 g, B: 17 g

Žemľa s camembertom 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Žemľa s camembertom

 

Šunkový chlebík

1 krajec čierneho chleba potrieme 1 PL čerstvého syra a obložíme sušenou šunkou. Podávame s reďkovkami.

250 kcal, T: 6 g, S: 30 g, B: 18 g

Šunkový chlebík 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Šunkový chlebík

S rozbifom

1 nektarinku nakrájame na plátky. 1 plátok celozrnného chleba potrieme 1 ČL horčice a obložíme 50 g na tenko nakrájaného rozbifu. Podávame s nektarinkou.

240 kcal, T: 4 g, S: 34 g B: 15 g

S rozbifom 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock S rozbifom

SNACK

Paradajkový kokteil

200 ml paradajkovej šťavy zmiešame so sušeným provensalským korením a s 1/2 ČL olivového oleja.

75 kcal, T: 3 g, S: 8 g, B: 4 g

Paradajkový kokteil 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Paradajkový kokteil

Banán so škoricou

1 menší banán nakrájame na kolieska, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme škoricou.

95 kcal, T: 1 g, S: 20 g, B: 1 g

Jablkové pyré s hrozienkami

150 g nesladeného jablkového pyré zmiešame s 1 ČL hrozienok.

95 kcal, T: 1 g, S: 21 g, B: 1 g

Tlačiť Diskusia (1)
Focus Media