Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Týchto ľudí netrápi rakovina ani nadváha: Ich tajomstvom je diéta, ktorá zatočí s kilami bez hladovania

19.11.2017 pm

Tiež by ste si rady posilnili zdravie, chutne sa najedli, a pritom ešte aj schudli? Ste na správnej adrese. Máme pre vás diétu, ktorá toto všetko sľubuje.

Najzdravšia diéta rozpustí kilá bez hladovania. 5 obrázkov vo fotogalérii Najzdravšia diéta rozpustí kilá bez hladovania.

Spoluautor takzvanej Pioppi diéty Dr. Aseem Malhotra sa opiera o životosprávu obyvateľov mestečka Pioppi, ktoré leží v južnom Taliansku. Títo vraj patria k najzdravším a najdlhšie žijúcim ľuďom na svete. Ich priemerná dĺžka života je až 90 rokov a zdravotné ťažkosti ako obezita, rakovina či srdcové choroby sú v tomto regióne veľmi zriedkavé.

Pritom si pokojne pochutnávajú na dobrotách, ako sú syry, maslo, smotana či červené víno. Zato cestoviny či cukor sú tabu. Výhodou je, že pri ich spôsobe stravovania sa nebudete musieť vyhýbať kalóriám a aj tak schudnete.

Ako na to?

Denne si doprajte 3 hlavné jedlá z týchto potravín: ryby, jahňacie mäso, kuracie mäso, hovädzie mäso, bravčové mäso, zelenina, vajcia, zdravé tuky (avokádo, kokosový olej, olivový olej), syry a ovocie (okrem hrozna a banánov) a to v akomkoľvek množstve.


10 najlepších potravín

1. Extra panenský olivový olej

Znižuje cholesterol a vraj pomáha predchádzať vysokému krvnému tlaku.

2. Orechy

Majú vysokú výživovú hodnotu a množstvo zdravých tukov. Doprajte si za hrsť týchto chrumkavých jadierok – mandle, vlašské orechy, lieskovce či makadamiové orechy.

3. Na vlákninu bohatá strava

Napríklad karfiol, brokolica, cuketa, cibuľa, baklažán, sladké zemiaky.

4. Nízkosacharidové ovocie

Napríklad jablká, drobné plody, avokádo.

5. Bylinky a koreniny

Cesnak, zázvor, bazalka, škorica či kurkuma.

6. Tučné ryby

Najmenej trikrát do týždňa si naservírujte rybaciu porciu ¬ makrely, tuniak, sardinky či losos. Všetky sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny.

7. Tmavá čokoláda

Denne si môžete zamaškrtiť na 30 g horkej čokolády (85 %) alebo 1 PL kakaa.

8. Kokos

Obsahuje zdravé tuky, pomáha znižovať cholesterol a pomáha spaľovať tuky. Vyskúšajte 1 ČL spolu s čiernou kávou.

9. Vajcia

Sú plné vitamínov, minerálov a aminokyselín. Zjedzte ich do týždňa asi tak 10 kusov.

10. Plnotučné mliečne výrobky

Vhodné sú grécky jogurt, syr, kefír či maslo.


10 najlepších jedál

1. deň

Raňajky

Čokoládovo-kokosová kaša: Zmiešame 40 g kokosovej múky s 30 g strúhaného kokosu, 20 g kokosových vločiek, 1 PL raw kakaa a zalejeme 150 ml kokosového mlieka. Varíme na miernom ohni 10 až 15 minút a podávame s čerešňami či iným ovocím, posypané natrúhanou 85 % čokoládou.

Čokoládovo-kokosová kaša. 5 obrázkov vo fotogalérii Čokoládovo-kokosová kaša.

Obed

Grilované halloumi a kelový šalát: 100 g plátkov syra halloumi opečieme. Na šalát zmiešame mix mladých kelových listov s avokádom, jarnou cibuľkou, so semien- kami, s granátovým jablkom a mandľovými lupienkami. Dochutíme sezamovou pastou tahini, gréckym jogurtom a citrónovou šťavou.

Večera

Treska s omáčkou: Na olivovom oleji a masle opečieme filety tresky z oboch strán. Rybu vyberieme, výpek zalejeme bielym vínom, pridáme šalotku a cesnak. Chvíľu povaríme, podávame s treskou a varenou špargľou.


2.deň

Raňajky

Mexická praženica: 2 vajcia rozmiešame s jarnou cibuľkou a 1 nasekanou jalapeno papričkou. Necháme na miernom ohni stuhnúť a podávame so salsou pokvapkané citrónovou šťavou.

Obed

Tuniakový šalát: Zmiešame rukolu, avokádo, červenú cibuľu, zelenú fazuľku, cherry paradajky, čierne olivy a tuniaka v náleve. Ozdobíme vareným vajcom a sardelkami. Dochutíme dresingom zmiešaným z olivového oleja, červeného vína, cesnaku a korenia.

Večera

Opekaný baklažán s fetou: Baklažán rozpolíme, pokvapkáme olivovým olejom a opečieme. Podávame s nadrvenou fetou, nasekanými vlašskými orechmi, čerstvým oreganom, tymianom, so sezamom a s dresingom (grécky jogurt, avokádo, citrónová šťava).

Opekaný baklažán s fetou. 5 obrázkov vo fotogalérii Opekaný baklažán s fetou.

3. deň

Raňajky

Grécky jogurt s drobným ovocím podávaný s orechmi a so semienkami.

Obed

Šunka prosciutto, mozzarella a paradajky pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom.

Večera

Pečená treska podávaná so zelenou zeleninou.


4. deň

Raňajky

Omeleta s orieškovým maslom: Zmiešame 2 vajcia, 1 PL orechového masla, 1/2 ČL kurkumy a 1 ČL vanilkovej esencie. Omeletu opečieme na kokosovom oleji a podávame s jogurtom a drobným ovocím.

Obed

Grécky šalát: Zmiešame paradajky, uhorku, červenú cibuľu, zelenú papriku, čierne olivy a fetu. Pokvapkáme dresingom z panenského olivového oleja, červeného vínneho octu, zo sušeného oregana, sušenej mäty, soli a z čierneho korenia.

Večera

Bravčový stejk so šalviovým maslom: Mäso opečieme na masle. Pridáme čerstvé šalviové listy a dusíme, kým nie je mäsko prepečené. Podávame s brokolicou a so zelenou fazuľkou.

Bravčový stejk so šalviovým maslom. 5 obrázkov vo fotogalérii Bravčový stejk so šalviovým maslom.


5. deň

Raňajky

Teplé müsli: Zmiešame ovsené vločky s mandľovými lupienkami, tekvicovými jadierkami, kokosovým olejom a so škoricou. Zapečieme. Podávame s teplým kokosovým mliekom a ovocím.

Obed

Bylinkový losos: Opečieme kúsok lososa ochuteného estragónom a petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninou.

Večera

Cuketové špagety s tekvicou: Podusíme spolu huby, cesnak, šalviu a upečenú tekvicu. Podávame so špagetami z cukety.


6. a 7. deň

Jeden deň sa postite a doprajte si len jedno jedlo vybrané z obedov z predchádzajúcich dní. Na posledný deň si celodenné menu vyskladajte z predchádzajúcich dní. 

Tlačiť Diskusia