Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bojíte sa rakoviny? Ak ju nechcete dostať, mali by ste prestať jesť TOTO: Bod č. 2 vás veru nepoteší...

13.10.2017 KaD

Máte strach z rakoviny? Ak ju nechcete dostať, mali by ste prestať jesť toto...

Máte strach z rakoviny? TOTO nejedzte! 4 obrázky vo fotogalérii Máte strach z rakoviny? TOTO nejedzte!

Pri slove rakovina nás zachváti hrôza a strach, zakrývame si uši a nechceme o nej nič počuť. No predsa len, dá sa pred ňou nejako chrániť? Môžeme pre seba v tomto smere niečo urobiť? Pravda je taká, že naše telá každý deň zaťažujeme množstvom rakovinotvorných chemických látok, tabakom a ďalšími nezdravými produktmi. Ale čo je najhoršie, my tieto látky dokonca každý deň aj konzumujeme! Hrôza!

1. Hydrogénové oleje

Nájdeme ich takmer vo všetkých typoch jedál. Napríklad v polotovaroch, rýchlom občerstvení či margarínoch. Najskôr to boli rastlinné oleje, no spracovaním sa z nich stali trans tuky, o ktorých sa predpokladá, že môžu spôsobovať viacero druhov nebezpečnej rakoviny.

2. Popcorn

Okrem faktu, že aj spracovaný popcorn môže obsahovať hydrogénové oleje - popcorn, ktorý si vyrobíte v mikrovlnnej rúre, môže byť pre vaše telo nebezpečný práve z pohľadu vzniku rakoviny, presnejšie rakoviny pľúc. Údajne to môže vyvolať chemická látka, ktorej sa popcorn dotýka zvnútra vo vákuovom balení. Popcorn, ktorý si vyrobíte v mikrovlnnej rúre, môže byť pre vaše telo nebezpečný. 4 obrázky vo fotogalérii Popcorn, ktorý si vyrobíte v mikrovlnnej rúre, môže byť pre vaše telo nebezpečný.

3. Červené mäso

Červené mäso často pečieme, smažíme, solíme - a to je podstata jeho rizikovosti. Niekedy sa do červeného mäsa pridávajú aj aditíva (prídavné látky), ktoré ho majú urobiť čerstvejším. Podľa vedcov práve toto narúča stavbu čriev a tráviaceho traktu a vyvoláva rakovinu hrubého čreva a konečníka. A ešte jedna vec - ľudia, ktorí jedia veľa červeného mäsa zvyčajne obmedzujú zdravú zeleninu, ktorá pred rakovinou chráni.

4. Diétne sýtené nápoje

Pokúšate sa schudnúť a stavili ste na takzvané diétne nápoje? Pozor, pozor! Ak nechcete dostať rakovinu mozgu, leukémiu či iný typ rakoviny, dobre si pozrite, aké sladidlo výrobcovia použili - ak je tam aspartam, radšej sa napite čistej vody.

5. Biely cukor

Cukor ne vraj nezdravý - ale ktorý? Ten prírodný z ovocia si môžete v normálnom množstve dožičiť bez výčitiek svedomia (ak ste zdraví a nemáte cukrovku). Zlý je hlavne biely rafinovaný cukor, ktorý majú rakovinové bunky obzvlášť v láske. Čím viac ho zjete, tým sa viac potešia. Zlý je hlavne biely rafinovaný cukor, ktorý majú rakovinové bunky obzvlášť v láske. 4 obrázky vo fotogalérii Zlý je hlavne biely rafinovaný cukor, ktorý majú rakovinové bunky obzvlášť v láske.

6. Konzervované výrobky

Najväčšou hrozbou týchto potravín podľa aktivistov je BPA (bisfenol A) - chemická látka, ktorá sa pri konzervovaní používa. Tú spájajú so vznikom rakoviny, najmä prsníkov.

7. Pripálené mäso

Pripečené časti "grilovaného" kuriatka môžete mať najradšej, ale mali by ste si dvakrát rozmyslieť, kým sa do nich zahryznete. Dôvod? Je to ich toxicita spojená s nebezpečnými látkami, ktoré pri pečení vznikajú. Pripečené časti 4 obrázky vo fotogalérii Pripečené časti "grilovaného" kuriatka môžete mať najradšej, ale mali by ste si dvakrát rozmyslieť, kým sa do nich zahryznete.

Tlačiť Diskusia (3)