Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jennifer Lopez prisahá na tukožrútsky trik: Pred každým jedlom zjedzte toto a schudnete 2,5 kg za týždeň

25.02.2018 pm

Skúste každý deň zjesť tento zázrak a uvidíte, ako sa kilá začnú strácať.

Jennifer nosí vo svojej kabelke vždy nejaké ovocie. 8 obrázkov vo fotogalérii Jennifer nosí vo svojej kabelke vždy nejaké ovocie.

Šťavnaté jablká nielen skvele chutia a sú zdravé, ale aj vám pomôžu s kilami navyše. Veď vyskúšajte!

4-násobný účinok

1 Spaľujú kalórie

Jablká dodávajú telu množstvo vody (až 85 %) a balastných látok. Obe musia byť prepravené cez žalúdok aj črevá, a to dáva telu zabrať. Spotrebuje tak viac energie, ako mu jablko dodalo. Vedci zistili, že 1 jabĺčko, ktoré má 70 kcal, znamená pre telo mínus 200 kcal. A to je už naozaj niečo. Dokonca je vedecky potvrdené, že ľudia, ktorí často a radi jedia jablká, vážia menej ako tí, čo tak nerobia.

2 Zaženú hlad

Balastné látky z jabĺk v žalúdku napučia, a tak zaberú aj viac miesta. Vďaka tomu sa začne do mozgu vysielať signál sýtosti a produkuje sa menej hormónov hladu. Apetít sa zreteľne zníži.

3 Viac svalov, menej tukov

Skvelú látku, ktorá pomáha na ceste za vysnenou postavou, našli americkí výskumníci vo voskovej vonkajšej vrstve šupky jablka. Vo vode nerozpustná kyselina ursolová udržiava svalovú hmotu a pomáha pri budovaní tej novej. Vďaka tomu sa viac tukov a cukrov premieňa na energiu a neusádza sa v tele.

4 Napomáha trávenie

Chrumkavé jablká zvyšujú pri žutí produkciu slín, vďaka čomu sa už v ústach aktivujú enzýmy, ktoré sú dôležité pre trávenie. K tomu pomáha aj balastná látka, pektín, ktorý viaže a pomáha vylučovať jedovaté látky. Jablká sú ideálnym jesenným ovocím. 8 obrázkov vo fotogalérii Jablká sú ideálnym jesenným ovocím.

Ako na to? 

Najjednoduchší spôsob, ako využiť zoštíhľujúcu silu jablka, je nahradiť ním všetky snacky počas dňa. Vďaka tomu vylúčite zo stravy množstvo kalorických bômb. Namiesto toho telo zásobíte dôležitými rastlinnými látkami. Takto dokážete schudnúť až pol kila za týždeň.

Rýchlejšie to však pôjde, keď pred každým hlavným jedlom zjete jedno jablko a jedno hlavné jedlo nahradíte ľahkým jablkovým šalátom. Týmto spôsobom zmenšíte objem prijímaných jedál, ušetríte veľa kalórií, urýchlite spaľovanie tukov a môžete schudnúť až 2 a pol kila za týždeň.

Nedá na nich dopustiť

Známou milovníčkou jabĺk je aj krásne štíhla herečka Jennifer Lopez. Jej úžasná, sexi postava nie je darom z nebies, ale tvrdo vydretá. Vďačí za ňu okrem cvičenia a tancovania aj zdravej strave. V tomto smere sa snaží byť vždy pripravená. Ako sama tvrdí, keď ide na rokovania alebo schôdzky, vždy so sebou nosí aj čerstvé kúsky ovocia alebo zeleniny, keby ju prepadol hlad.

Jennifer nosí vo svojej kabelke vždy nejaké ovocie. 8 obrázkov vo fotogalérii Jennifer nosí vo svojej kabelke vždy nejaké ovocie.

 

Tipy na jablkové šaláty 

S kuskusom

50 g kuskusu pripravíme podľa návodu na obale. 1 jablko a 1 čakanku nakrájame na menšie kúsky. 3 polovice vlašských orechov nasekáme nahrubo. Kuskus vidličkou prevzdušníme a premiešame s jablkom, čakankou a hrsťou poľníčka. V malej miske premiešame 2 PL jablčného octu, 2 PL vody, trochu soli a mletého čierneho korenia, pridáme 1 ČL olivového oleja a nalejeme na šalát. Premiešame a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

360 kcal, T: 13 g, S: 51 g, B: 9 g

Jablkový šalát  s kuskusom 8 obrázkov vo fotogalérii Jablkový šalát s kuskusom

 

So šošovicou

50 g červenej šošovice uvaríme, prelejeme studenou vodou a scedíme. 100 g morčacích pŕs nakrájame a opečieme na 1 ČL oleja z oboch strán. Osolíme a okoreníme. Mäso z panvice vyberieme a na výpeku opečieme tenké plátky menšieho jablka. Zmiešame so šošovicou a s mäsom a dochutíme jablčným octom, soľou a korením. Podávame na hrsti listového šalátu.

370 kcal, T: 8 g, S: 40 g, B: 36 g

Jablkový šalát so šošovicou 8 obrázkov vo fotogalérii Jablkový šalát so šošovicou

 

S ryžou

50 g dlhozrnnej ryže udusíme podľa návodu, zlejeme a prepláchneme studenou vodou. 1 mrkvu a 1 jablko nastrúhame na tenké plátky. 1 menšiu červenú papriku nakrájame na tenké rezance. Všetky prísady zmiešame. 100 g jogurtu premiešame s korením karí, so soľou a s čiernym korením. Dresing nalejeme na šalát a pomiešame. Podávame s trochou žeruchy alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.

360 kcal, T: 3 g, S: 73 g, B: 11 g

Jablkový šalát s ryžou 8 obrázkov vo fotogalérii Jablkový šalát s ryžou

Tlačiť Diskusia (1)