Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mňam! Za toto vás budú deti milovať: Po týchto čučoriedkových lievancoch si všetci oblížu prsty

17.04.2018 red

Spríjemnite si deň skvelou pochúťkou, sladké prekvapenie vám tu ponúkame rovno na tanieri.

Lievance zmiznú zo stola raz-dva. Lievance zmiznú zo stola raz-dva.

Lievance s čučoriedkami

Príprava: 40 minút

Porcie: 4

 

Potrebujeme:

■ 200 g hladkej múky

■ 2 lyžice prášku do pečiva

■ štipka soli

■ 1 vajce

■ 300 ml mlieka

■ 1 lyžica rozpusteného masla

■ 150 g čučoriedok

■ olej na opekanie

Omáčka:

■ 6 lyžíc svetlého medu

■ 3 lyžice rumu

■ 2 lyžice citrónovej šťavy

 

Postup:

1. V mise zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a so soľou. Pridáme mlieko s rozšľahaným vajcom. Metličkou vyšľaháme husté cesto, do ktorého zapracujeme rozpustené maslo. Opatrne primiešame polovicu čučoriedok.

2. Na panvici rozpálime 1/2 lyžice oleja. Naberačkou alebo lyžicou nalejeme trochu cesta a krúživým pohybom vytvoríme placku s priemerom asi 8 centimetrov. Opekáme 3 minúty, otočíme a dopekáme ďalšie 2 až 3 minúty. Po upečení ich na papierovom obrúsku zbavíme prebytočného tuku.

3. V miske vyšľaháme med s rumom a citrónovou šťavou. Lievance podávame obložené zvyšnými čučoriedkami a preliate medovou omáčkou.

  Lievance zmiznú zo stola raz-dva. Lievance zmiznú zo stola raz-dva.

Tlačiť Diskusia
Focus Media