Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Toto by vám nenapadlo! Čokoládové torty a zákusky budú ešte lepšie, ak do nich dáte takúto drobnosť

01.06.2018 Ivana Sladkovská

Čokoláda je zárukou úspechu každého dezertu. Poradíme vám trik, ako urobiť čokoládové zákusky ešte lepšie.

Jednoduchý trik na najlesklejšiu čokoládovú polevu 12 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Jednoduchý trik na najlesklejšiu čokoládovú polevu

Po dobrom obede príde vhod dobrý koláčik. S čokoládovým nikdy neurobíte krok vedľa. Či už je to torta, koláč na plech, bábovka alebo moderné brownies.

Čokoládový sen 12 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Čokoládový sen

Čokoládové dezerty majú zvláštnu, hlbokú chuť. Trochu horkú, sladkú a lahodnú. Dá sa na tom ešte niečo vylepšiť? Vyskúšajte trik, na ktorý prisahajú aj svetoví šéfkuchári.

Čokoládové kocky 12 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Dušan Křístek Čokoládové kocky

Keď pečiete čokoľvek s čokoládou a kakaom, pridajte do zmesi aj malú lyžičku instantnej kávy. Ak pečiete väčšiu dávku, tak aj dve. Nechceme však, aby bola v koláči príliš cítiť.

Čokoládová torta s malinami 12 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Dušan Křístek Čokoládová torta s malinami

Trik je v tom, že káva pridá do koláča ešte viac horkosti. Tá sa rozloží do celého cesta a prehĺbi tak chuť čokolády. Vyvážia sa tak všetky chute, najmä tá sladká. Tento fígeľ môžete použiť aj vtedy, ak máte kakaa alebo čokolády málo.

Čokoládové dobrôtky 12 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Čokoládové dobrôtky

Tlačiť Diskusia
Focus Media