Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Banánové lievance s jahodami

01.08.2018 Casprezeny.sk

30 minút, 4 porcie

Banánové lievance s jahodami Banánové lievance s jahodami

Potrebujeme: 200 gram hladká múka, 1 polievková lyžica krupicový cukor, 2 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička soľ, 1 kus veľký banán, 250 mililiter mlieko, 2 kus veľké vajce, 2 polievková lyžica maslo, olej na vyprážanie, 250 gram jahody, 2 polievková lyžica práškový cukor, práškový cukor na posypanie

1.

Na lievance zmiešame múku s cukrom, práškom do pečiva a so soľou. V druhej mise vidličkou roztlačíme banán a zamiešame po jednom vajcia a následne aj mlieko a rozpustené maslo. Spojíme so suchými ingredienciami a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme 20 minút odležať. 

2.

Na panvici rozhorúčime malé množstvo oleja, na ktorom následne opekáme jednotlivé lievance z oboch strán dozlatista. 

3.

Na suchej panvici zmiešame očistené jahody s práškovým cukrom, prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni, kým jahody nezmäknú a nepustia šťavu, 4 až 5 minút. 

4.

Lievance naservírujeme na taniere, polejeme jahodami a poprášime bielym cukrom.

Tlačiť Diskusia