Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Banánová zmrzlina s čokoládou a mrveničkou

01.08.2018 Casprezeny.sk

20 minút, 4 porcie

Fotorecept: Banánová zmrzlina s čokoládou a mrveničkou Fotorecept: Banánová zmrzlina s čokoládou a mrveničkou

Potrebujeme: 4 kus veľký banán, 160 gram ovsené vločky, 120 gram sekaná zmes orechov, 100 gram vykôstkované ďatle, 3 polievková lyžica maslo, 0.25 čajová lyžička soľ, 200 gram horká čokoláda, 2 polievková lyžica med, 100 mililiter extra tučná smotana na šľahanie

1.

Banány ošúpeme, nakrájame a dáme zamraziť na 4 hodiny.

2.

Do mixéra nasypeme ovsené vločky, orechy, datle, rozpustené maslo a soľ. Mixujeme, kým sa zmes nespojí na mrveničku. Nasypeme na plech a necháme pri izbovej teplote.

3.

Čokoládu spolu s medom a so smotanou dáme do menšieho hrnca. Ohrievame na miernom ohni, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nie je hladká. Prekryjeme olejom potretou potravinárskou fóliou.

4.

Zamrznuté banány dáme do mixéra a mixujeme, kým nezískame krémovú a jemnú textúru. Prelejeme do nádoby, uzavrieme a vložíme do mrazničky na ďalšie 2 hodiny. Podávame posypané sladkou mrveničkou a preliate čokoládovou omáčkou.

Tlačiť Diskusia
Focus Media