Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Oriešková roláda s banánom bez múky

01.08.2018 Casprezeny.sk

15 minút, 8 porcií

Oriešková roláda s banánom bez múky Oriešková roláda s banánom bez múky

Potrebujeme: 6 kus vajce, 190 gram prírodný hnedý cukor, 60 gram ľubovoľné orechy, maslo na potretie plechu, 250 gram Mascarpone, 100 mililiter smotana na šľahanie, 2 polievková lyžica med, 3 kus banán, oriešky na posypanie

1.

Bielky vyšľaháme za postupného pridávania 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny. Do žĺtkovej peny po častiach pridávame tuhý sneh a pomleté orechy. Opatrne premiešame. 

2.

Obdĺžnikový plech veľkosti 23 x 33 cm vyložíme papierom na pečenie a natrieme maslom. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Cesto rozotrieme na pripravený plech a pečieme maximálne 7 minút. Upečený plát necháme na plechu vychladnúť. 

3.

Na krém vyšľaháme smotanu dotuha, primiešame ju k mascarpone a dochutíme medom. Pomocou druhého plechu plát obrátime a opatrne stiahneme papier. Korpus opäť obrátime, natrieme krémom, poukladáme nakrájané banány a stočený dáme do chladničky stuhnúť. 

4.

Pred podávaním posypeme nasekanými orieškami.

Tlačiť Diskusia
Focus Media