Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Piškótová roláda s čokoládovým krémom

01.08.2018 Casprezeny.sk

30 minút, 12 porcií

Piškótová roláda s čokoládovým krémom Piškótová roláda s čokoládovým krémom

Potrebujeme: 5 kus vajce, 150 gram práškový cukor, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 180 gram hladká múka, práškový cukor na posypanie utierky, 250 gram syr typu žervé, 3 polievková lyžica práškový cukor, 4 polievková lyžica vanilkový cukor, 3 polievková lyžica kakao, 200 mililiter smotana na šľahanie, kakao na posypanie

1.

Rúru vyhrejeme na 180 °C, plech vystelieme papierom na pečenie. 

2.

Na cesto vyšľaháme vajcia s práškovým aj vanilkovým cukrom dopenista. Navrch preosejeme múku a metličkou na sneh jemne zapracujeme. Cesto dáme na plech s papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 12 až 15 minút. Vyberieme, korpus preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme papier a plát zrolujeme pomocou utierky do rolády. Asi 1 hodinu necháme chladnúť. 

3.

Na čokoládový krém vymiešame syr, 1 PL práškového, 2 PL vanilkového cukru a kakao. Smotanu vyšľaháme so zvyšným cukrom dotuha a zapracujeme do krému. 

4.

Roládu rozvinieme, potrieme polovicou krému, opäť zvinieme, potrieme zvyšným krémom a aspoň na hodinu dáme do chladničky. Pred podávaním posypeme roládu kakaom.

Nakoniec môžete roládu posypať hoblinkami z bielej čokolády alebo strúhaným kokosom. Na čokoládovom kréme vďaka kontrastu pekne vyniknú.

Tlačiť Diskusia