Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Aj vy rozmrazujete mäso takto? Takmer každý z nás robí 1 veľkú chybu, keď zistíte akú, prejde vás chuť

07.09.2018 pm

Baktérie číhajú na nás aj tam, kde by sme to nečakali. Prezradíme vám, ktorými zvykmi ich nevedome rozširujeme.

Pozor na prirýchle rozmrazovanie mäsa! 12 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Pozor na prirýchle rozmrazovanie mäsa!

Najčastejší a najvážnejší problém je nedostatočná hygiena rúk. Len málo baktérií sa prenáša vzduchom, veľká väčšina sa prenáša práve rukami. Okrem toho však robíme nevedomky aj iné chyby.

Prirýchle rozmrazovanie potravín

Pri rozmrazovaní mäsa si dajte pozor na premnoženie baktérií. 12 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Pri rozmrazovaní mäsa si dajte pozor na premnoženie baktérií.

Pri zamrazovaní upadajú baktérie do zimného spánku. Keď vystavíme hlbokozmrazené jedlo izbovej teplote, baktérie na povrchu sa rýchle zaktivujú. Napríklad istý druh baktérií, ktoré sa často nachádzajú v živočíšnych produktoch ako mäso, zdvojnásobia svoj počet každých 20 minút. Na rozdiel od toho v chladničke sa pri teplote 7 °C toto rozmnožovanie značne obmedzí.

Tlačiť Diskusia
Focus Media