Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablká sú zdravšie, ako ste si mysleli: Veď to je hotová domáca lekáreň! Mali by ste ich však jesť iba TAKTO

01.10.2018 KaD

Tohto roku je úroda jabĺk výborná, a tak si môžeme dopriať všetky tie prospešné látky, ktoré obsahujú. Je ich viac ako tristo a spoločne robia z nášho obľúbeného ovocia doslova chutnú domácu lekáreň.

Superpotravina, ktorá rastie na strome, má množstvo pozitívnych účinkov. 5 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Superpotravina, ktorá rastie na strome, má množstvo pozitívnych účinkov.

4 najzdravšie odrody

Alergici a ľudia s citlivejším trávením lepšie znášajú tieto sorty jabĺk. Čím je jablko kyslejšie, tým viac zdravého kvercetínu a polyfenolov obsahuje. No jablko je zdravé, nech je akejkoľvek odrody a odborníci tvrdia, že najzdravšie je to, ktoré práve jete.

1. Braeburn

Toto žltozelené až oranžovočervené jabĺčko obsahuje najviac vitamínu C, až 20 mg na 100 g. Je veľmi chutné, kyslejšej chuti, osviežujúce.

2. Granny Smith

Patrí k najkyslejším odrodám, obsahuje množstvo kvercetínu a balastných látok. Mimoriadne osviežujúce.

Jablko odrody Granny Smith. 5 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock‎ Jablko odrody Granny Smith.

3. Boskoopské

Pôvodom z Holandska. Toto jablko je dosť veľké a má červenú, žltú alebo zelenú farbu. Obsahuje veľmi veľa vitamínu C.

4. Parména zlatá (Zlatá reneta)

Kyslasté jabĺčko s korenistou chuťou sa kedysi pestovalo takmer všade. Výborne vonia, je šťavnaté, s hladkou kožou zlatožltej farby s červenými pruhmi.


‹ 1234 ›
Tlačiť Diskusia
Focus Media