Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Niet nad originálne balkánske čevabčiči: Vďaka tajnej prísade chutí božsky, bude sa rozplývať na jazyku

17.09.2018 Ivana Sladkovská

Kúsky mletého mäsa môžete piecť v rúre, na panvici alebo na grile ako špíz. Vždy budú rovnako dokonalé.

Originálne balkánske čevabčiči

Originálne balkánske čevabčiči 6 obrázkov vo fotogalérii Originálne balkánske čevabčiči

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa, zmes hovädzieho a bravčového

1 lyžičku sódy bikarbóny

Soľ a korenie podľa chuti

Takto sa to podarí:

Originálne balkánske čevabčiči 6 obrázkov vo fotogalérii Originálne balkánske čevabčiči

1. Všetky prísady spolu dobre premiesime. Zmes zakryjeme a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, ideálne však cez noc.

Originálne balkánske čevabčiči 6 obrázkov vo fotogalérii Originálne balkánske čevabčiči

2. Rozdelíme ju na rovnaké časti a vytvarujeme čevabčiči.

Originálne balkánske čevabčiči 6 obrázkov vo fotogalérii Originálne balkánske čevabčiči

3. Pečieme ho v rúre na 200 stupňov asi 30 - 40 minút dozlatista. Môžeme ho aj grilovať alebo opekať na panvici.

Originálne balkánske čevabčiči 6 obrázkov vo fotogalérii Originálne balkánske čevabčiči

Tlačiť Diskusia