Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jemné buchty, ktoré vydržia mäkké, až kým ich nezjete: Pripravte ich TAKTO, budú lepšie ako od babičky

24.09.2018 Ivana Sladkovská

Cesto na tieto buchty je trochu mastnejšie, no práve to ho robí takým trvanlivým a mäkkým.

Buchty plnené slivkovým lekvárom

Buchty plnené slivkovým lekvárom 3 obrázky vo fotogalérii Buchty plnené slivkovým lekvárom

Potrebujeme:

4 žĺtky

60 g krupicového cukru

250 ml plnotučného mlieka

200 ml oleja

1 balenie sušeného droždia

500 g polohrubej múky

Štipka soli

Slivkový lekvár na plnenie

Takto sa to podarí:

1. Do misy dáme žĺtky a cukor a vymiešame ich do svetlej peny.

2. Pridáme mlieko, olej, droždie, múku a soľ. Vymiesime hladké cesto.

3. Prikryjeme a necháme kysnúť aj dve hodiny, pokojne aj cez noc.

4. Z hotového cesta tvarujeme buchty, ktoré plníme lekvárom. Nemusíme ich dávať ani na vymastený plech, ani ich ničím natierať.

5. Dáme ich rovno do rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút.

Buchty plnené slivkovým lekvárom 3 obrázky vo fotogalérii Buchty plnené slivkovým lekvárom

Buchty plnené slivkovým lekvárom 3 obrázky vo fotogalérii Buchty plnené slivkovým lekvárom

Tlačiť Diskusia