Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nedarí sa vám skoncovať s tukom na bruchu? Dôvody, prečo vzniká stále dookola

11.10.2018 pkr

Brušný tuk je zlý – nielen preto, že zakrýva ploché brucho. Viac a viac štúdií naznačuje, že veľkosť pásu je znakom možných ochorení.

Za vznik brušného tuku môže viacero faktorov. Za vznik brušného tuku môže viacero faktorov.

Inými slovami, prebytočný brušný tuk poškodzuje orgány a krvné cievy, čím zvyšuje riziko vysokého krvného tlaku, vysokého cholesterolu, mozgovej príhody, srdcového ochorenia, cukrovky, niektorých druhov rakoviny a dokonca aj demencie. Ale čo s tým môžete urobiť? Vyhnúť sa pridávaniu cukrov a spracovaných rafinovaných sacharidov môže tiež znamenať cestu. A každý môže mať určitý prospech zo stravovania v stredomorskom štýle s dôrazom na čerstvé produkty, obmedzené červené mäso a zdravé tuky. Taktiež neublíži, ak budete na gauči tráviť o čosi menej času. Niektorí ľudia to majú oveľa ťažšie ako ostatní. Tu je niekoľko vedeckých dôvodov, prečo sa zdá, že akýkoľvek prírastok hmotnosti ide priamo do brucha - a zostane tam.

Tlačiť Diskusia