Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Už žiadne suché mäso! Pripravte bravčovú panenku TAKTO a bude sa rozplývať na jazyku

18.10.2018 Ivana Sladkovská

Tajomstvom je pomalé pečenie na nízkej teplote v rúre. Kabátik zo slaninky tiež mäsko ochráni pred vysušením.

Šťavnatá bravčová panenka v slaninovom kabátiku

Potrebujeme:

1 kus bravčovej panenky

100 g slaniny na tenké plátky

Čierne korenie

 

Takto sa to podarí:

1. Rúru si vyhrejeme na 120 stupňov.

2. Mäsko zo všetkých strán posypeme mletým čiernym korením. Zabalíme ho do plátkov slaninky.

3. Panenku celú prudko opečieme na panvici tak, aby bola slanina chrumkavá. Ak sa trochu slaninky odlepí nič sa nestane.

4. Dáme panenku do rúry a pečieme ju na 120 stupňov 30 minút.

Tlačiť Diskusia