Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Nedarí sa vám pripraviť ryžu? Každý druh si vyžaduje iný postup, takto to ale hravo zvládnete

11.02.2019 Ivana Sladkovská

Na varenie ryže neexistuje žiadny trik, len správny postup. Každý druh ryže si však vyžaduje iný.

Ako správne pripraviť ryžu? 10 obrázkov vo fotogalérii Ako správne pripraviť ryžu?

Guľatozrnná ryža obsahuje na povrchu veľa škrobu, preto sa rada lepí. Hodí sa ako príloha, no pred varením či dusením ju nezabudnite dobre opláchnuť, aby ste z nej nemali jednu zlepenú hrudu. Potom ryžu uduste klasickým spôsobom. Na jeden diel ryže použite dva diely vody. Opraženie na oleji a cibuľke nie je nutné, ale ryžu skvele dochutí. Guľatozrnná ryža sa však skvele hodí aj na krémové rizotá či španielske jedlo Paella. Pozor však na to, že vždy sa bude trochu lepiť a nikdy nebude úplne sypká.

Oranžová maslová tekvica s fazuľou, ryžou 10 obrázkov vo fotogalérii Oranžová maslová tekvica s fazuľou, ryžou

Tlačiť Diskusia