Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dokonalý bešamel! Už sa ho nesmusíte báť: Takto ho zvládnete ako francúzsky šéfkuchár

26.07.2019 pm

Pripravte si tajnú zbraň francúzskych kuchárov – bešamelovú omáčku, známu aj ako bešamel. S nami ju privediete do dokonalosti.

Bešamel nie je žiadna veda, stačí vedieť, ako na to. 2 obrázky vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Bešamel nie je žiadna veda, stačí vedieť, ako na to.

Múčna zápražka má u bešamelovej omáčky dodať jemnosť a krému. Múčna chuť, prípadne pražená chuť by rozhodne nemali stáť v popredí. Aby ste predišli nepríjemnej smaženej chuti, používajte maslo a zápražku pripravujte na nízkej teplote.

Múčnej chuti zasa predídete tak, že zápražku budete za stáleho miešania variť aspoň 10 minút, kým sa škrob nepremení na dextrín.

Bešamelová omáčka je základom dobrých lasagní. 2 obrázky vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Bešamelová omáčka je základom dobrých lasagní.

Tlačiť
Focus Media