Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tieto chyby robíte pri kysnutom ceste, a preto sa nedarí: Takto bude dokonale nadýchané

29.07.2019 pm

Chcete si upiecť doma svoj vlastný chlieb? Podarí sa to, ak sa vyhnete týmto chybám.

Na kysnuté cesto platí pár trikov. 3 obrázky vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Na kysnuté cesto platí pár trikov.

Droždie priamo z chladničky

Droždie má rado cukor, vodu, kyslík a najmä teplotu medzi 20 a 30 stupňami. To platí nielen pri chlebe. Preto si dajte záležať, aby ste droždie vybrali z chladničky včas a stihlo sa zohriať na izbovú teplotu.

Nepreosiata múka

Múka sa preosieva pri príprave kysnutého cesta nie z dôvodu zachytenia prípadných nečistôt či čiernych podnájomníkov, ale z dôvodu prevzdušnenia. Ako sme už spomínali, droždie potrebuje kyslík. Pokojne nechajte padať múku cez sito do misy aj z 10 cm výšky.

Múku preosejte, aby sa dobre prevzdušnila. 3 obrázky vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Múku preosejte, aby sa dobre prevzdušnila.

Tlačiť
Focus Media