Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ktoré víno používate pri varení? Nie je jedno, či si zvolíte biele alebo červené: TOTO je dôvod

09.08.2019 pm

Pri sledovaní majstrov šéfkuchárov s obdivom sledujeme, ako prilievajú tu a tam trocha tohto aromatického moku. Aký druh si volia najčastejšie?

Aké víno je pri príprave pokrmov najlepšie? 22 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Aké víno je pri príprave pokrmov najlepšie?

Prečo je víno vlastne takou obľúbenou prísadou do varenia? Tajomstvo je skryté v ich úžasnej aróme ako aj kyslosti a – predovšetkým pri červenom víne – v tanínoch, kvasných látkach. Samozrejme to, čo robí víno takým výnimočným, prechádza aj do jedla. Pri varení sa hodí biele aj červené víno, len treba dbať aj na to, aké iné komponenty to ktoré jedlo obsahuje, aby sa chute nebili.

Skúsili ste už varenie s vínom? 22 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Skúsili ste už varenie s vínom?

Tlačiť
Focus Media