Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Chutnučké mafiny sú vždy hitom: 6 super trikov, vďaka ktorým ich prípravu hravo zvládnete

20.08.2019 pm

Vďaka našim radám sa z vás stane hotová kráľovná mafinov.

S našimi radami sa vám mafiny vždy podaria. 11 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock S našimi radami sa vám mafiny vždy podaria.

Či už čokoládové, čučoriedkové alebo so sladkou polevou, drobné koláčiky v papierových košíčkoch sú vždy hitom. Najmä keď sú nadýchané, vláčne a šťavnaté. Naše rady vám v ich príprave pomôžu.

Ako na cesto

Keď sa rozprávame o mafinoch, máme na mysli skôr americkú verziu z treného piškótového cesta. Pri trenom piškótovom ceste je potrebné najprv zmiešať tekuté suroviny ako maslo a vajcia s cukrom. Až potom prichádza na rad múka, prášok do pečiva a poprípade mleté orechy alebo mandle. Suché prísady dôkladne spolu premiešajte a až potom krátko vmiešajte do maslovo-vajcovej zmesi. Mafiny tak nebudú po upečení tuhé.

Cupcake s jablkami a škoricou 11 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Cupcake s jablkami a škoricou

Aby boli koláčiky pekne vzdušné a vláčne nesmie chýbať kypridlo. Najčastejšie sa používa prášok do pečiva, ale použiť môžete aj sódu bikarbónu. Pri nej je však potrebné pridať do cesta niečo kyslé ako ovocie, jogurt alebo cmar.

Tlačiť
Focus Media