Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Neviete, čo s veľkou úrodou rajčín? Sušené aj mrazené budú mňam, TAKTO si ich užijete aj v zime

13.09.2019 bak

Ak máte bohatú úrodu rajčín a papriky, gratulujeme! V prípade, že ste už navarili zásoby leča a kečupu, skúste ešte sušenie a mrazenie. Takto si skvelú chuť letnej zeleniny užijete aj v zime a navyše sa v nej uchovajú cenné vitamíny.

Sušené aj mrazené budú mňam! 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Sušené aj mrazené budú mňam!

Do sušičky

Ak máte dobrú sušičku – ideálne takú, ktorá má ventilátor a možnosť regulácie teploty –, spracujte veľkú časť úrody. Tú potom ľahko uskladníte v uzatvárateľných nádobách či plátenných vreckách.

Ako si vysušiť zeleninu? 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock Ako si vysušiť zeleninu?

Zrelé rajčiny umyte a nakrájajte na plátky (približne 5 mm hrubé) a poukladajte na sitá v sušičke. Budú sa sušiť 8 až 10 hodín, ideálne pri teplote okolo 50 stupňov. S výsledkom môžete byť spokojné vtedy, keď je z rajčiny chrumkavé koliesko. 

Sušené paradajky v olivovom oleji. 9 obrázkov vo fotogalérii Zdroj: Shutterstock.com Sušené paradajky v olivovom oleji.

Ak ich budete mať uskladnené v suchu, vydržia vám až do ďalšej úrody rajčín. Vždy pred použitím ich na chvíľu namočte do vlažnej vody. Určite ich využijete do polievky aj na pizzu či k dusenému mäsu.

Ako si vysušiť papriky? >>>

Tlačiť
Focus Media