Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Ovocná piškóta

04.03.2008 Casprezeny.sk

ČAS PRÍPRAVY: 1 HODINA; ČAS TUHNUTIA: 2 HODINY 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 balíček vanilínového cukru, 2 tégliky kyslej smotany, 2 PL práškového cukru, ovocie podľa chuti (kivi, broskyne, maliny), 1 balíček Zlatého klasu, 2 balíčky práškového džúsu s príchuťou kivi.

Ovocná piškóta

POSTUP:
1. Vajcia s kryštálovým cukrom vyšľaháme, primiešame múku. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pri teplote 180 °C upečieme. 2. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, postupne pridáme kyslé smotany a práškový cukor. Na upečený a vychladnutý plát navrstvíme plnku a poukladáme na ňu olúpené, nakrájané ovocie. Uložíme do chladničky. 3. 300 ml vody zohrejeme s práškovým džúsom a pridáme doň 200 ml vody rozmiešanej so Zlatým klasom. Prevaríme a necháme vychladnúť. Vlažnou zmesou potrieme povrch koláča a necháme stuhnúť v chladničke.

Tlačiť Diskusia