Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Brusnice: Červený zoštíhľujúci zázrak?

22.09.2009 Casprezeny.sk

Červené plody nie sú také populárne ako napríklad jahody, ale ich zloženie je výnimočné. Sú zdrojom vitamínov a látok, ktoré pomáhajú k štíhlosti.

Brusnice môžete jesť aj ako kompóty či marmeládu. Brusnice môžete jesť aj ako kompóty či marmeládu.

Brusnice sú bohatým zdrojom vitamínov C a E, minerálnych látok (K, Ca, Mn, Cu, Zn, Fe) a spolu s obsiahnutými polyfenolmi fungujú ako efektívny antioxidant. Obsahujú tiež kyselinu citrónovú, jablčnú, benzoovú a šťaveľovú. A čo vlastne tento bohatý zdroj znamená pre náš organizmus?

Predstavujeme vám najdôležitejšie užitočné látky tohto „energetického“ plodu.

Vitamín C

Rozprúdi premenu látok, podporuje spaľovanie tukov a produkciu hormónu noradrenalín, ktorý uľahčuje odbúravanie tukov.

Vitamín E

Je skutočný prameň mladosti. Udrží vás nielen mladé, ale aj vitálne. Chráni telo pred voľnými radikálmi, čím spomaľuje proces starnutia. Tým, že odbúrava tuk, stúpa vitalita, schopnosť koncentrovať sa a obranyschopnosť organizmu.

Draslík

Stopový prvok draslík vyplavuje nadbytočnú vodu z tkanív a stará sa o to, aby sa nafúknuté brucho čo najskôr dostalo do pôvodného stavu. Navyše podporuje činnosť čriev a aktivuje látkovú premenu a spaľovanie kalórií.

Železo

Ak telo nedostane dostatok kyslíka, nemôže rozpúšťať tuk. Aby telo mohlo kyslík z krvi čo najrýchlejšie získať, potrebuje na látkovú premenu stopový prvok železo. Mimochodom: telo prijme trojnásobné množstvo železa z brusníc, keď súčasne získava aj veľa vitamínu C. Preto sú brusnice skutočným požieračom tukov.

Balastné látky

Zastavujú hlad a zabraňujú tak útokom veľkého hladu. A okrem toho pomáhajú v procese trávenia.

Dostupné po celý rok

Brusnice si môžete dopriať pravidelne, stačí si vybrať spôsob, akým ich budete prijímať. Trh ponúka brusnicové kapsuly, čaje, lahodné sušené brusnice, brusnicové šťavy, kompóty a marmelády, a tak záleží už len na vás, čomu dáte prednosť.

Tlačiť Diskusia