Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pozor! Červené mäso ohrozuje srdce u žien

16.10.2010 Zlatica Beňová

Červené mäso je dobrým zdrojom železa a bielkovín, zároveň však patrí medzi potraviny ohrozujúce naše zdravie.

Konzumácia červeného mäsa je spojená s rizikom vzniku viacerých ochorení. Konzumácia červeného mäsa je spojená s rizikom vzniku viacerých ochorení.

Podľa novej harvardskej štúdie významne zvyšuje riziko srdcového ochorenia u žien.

Konzumácia červeného mäsa je spojená tiež s rizikom rakoviny, a to predovšetkým prsníkov, prostaty, hrubého čreva a žalúdka, ale aj so zvýšeným krvným tlakom a artrózou.

Tím vedcov ďalej zistil i to, že konzumácia hydiny, rýb a orechov je spojená s nižším rizikom.

654718:gallery:true:true:true

Viac zaujímavých článkov nájdete v prílohe Nový Čas Zdravie, každý piatok v denníku Nový Čas!

Tlačiť Diskusia