1. Veľký hrniec je podmienka, pretože cestoviny pri varení potrebujú dostatok miesta.

2. Polovicu vody nechajme zovrieť v hrnci a zvyšok v rýchlovarnej kanvici. 
     Ušetríme tak čas.

3. Na 100 g cestovín pridáme do vody 1 PL soli. Soľ zamiešame až do vriacej vody.

4. Nezabudneme ich počas varenia premiešať, aby sa nám nezlepili.

5. Omáčka na cestoviny by mala byť hotová pred dovarením cestovín.

6. Ak chceme mať cestoviny uvarené na skus, musíme ich počas varenia ochutnať.

7. Cestoviny neoplachujeme! Po uvarení ich len zlejeme.

8. Vodu pri zlievaní zachytíme a pár lyžíc pridáme do omáčky či pesta.

9. Cestoviny premiešame s omáčkou ešte pred servírovaním.

10. Uvarené cestoviny skladujeme v chladničke 2 dni, suché v chlade a suchu asi 1 rok.