1. Pri čistení zázvoru použite namiesto nožíka lyžičku, šupka nie je vôbec taká tvrdá, ako vyzerá.

Zázvor
Zázvor
Zdroj: Shutterstock

2. A máte radi melón nakrájaný na kocky, najrýchlejšie to urobíte, ak z neho odrežte štvrtinu. Bez toho, aby ste ho krájali na plátky, režte nožom po výške a po šírke len do dužiny a následne narezané kočky vysypte rovno do misky.

Tejto maškrty si môžete pokojne dopriať, čo vám
Tejto maškrty si môžete pokojne dopriať, čo vám
Zdroj: Shutterstock

3. Ak citrón pred krájaním ešte chvíľu povaľkáte rukou po podložke, dostanete z neho viac šťavy.

Lemon curd
Lemon curd
Zdroj: Shutterstock‎

4. Aby zmrzlina v mrazničke nezmrzla na kosť, vložte dobre uzavretý obal so zmrzlinou ešte do vákuového igelitového vrecúška a vytlačte z neho čo najviac vzduchu.

Pripravte si chutnú domácu zmrzlinu.
Pripravte si chutnú domácu zmrzlinu.
Zdroj: Shutterstock

5. Ak na šalát v miske položíte papierovú utierku a až potom ho zakryjete uzáverom z dózy alebo potravinovou fóliou, šalát v chladničke vydrží dlhšie. Utierka totiž nasaje nežiaducu vlhkosť.

Strava je základ!
Strava je základ!
Zdroj: Shutterstock