SOS z kuchyne: Ako správne variť dlhozrnnú ryžu? Stále mám pocit, že ju podávam nedovarenú
4. 5. 2015, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:26)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Čitateľka Jana z Prievidze sa pýta, ako správne variť dlhozrnnú ryžu. Má pocit, že ju zakaždým podáva nedovarenú.
Radíme vám:
Vo väčšom hrnci privedieme do varu 1 l vody s 1 ČL soli, s 1 menšou cibuľou, do ktorej môžeme, ale i nemusíme, pozapichovať pár klinčekov. Hneď ako tekutina začne vrieť, prisypeme do nej 300 g ryže a privedieme do varu.
Znížime teplotu a 15 minút povaríme odkrytú. Potom pár zrniek ochutnáme a v prípade potreby povaríme ďalšiu minútu či dve. Hotová ryža by mala byť mäkká, no pevná na skus (al dente). Scedíme, cibuľu odstránime a ryžu na sitku ešte premyjeme kanvicou vriacej vody. Necháme odkvapkať a podávame.