Bravčové s vlašskými orechmi
28. 7. 2006, 2:00

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 25 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 800 g bravčového karé alebo sviečkovice, 4 lyžice hladkej múky, 4 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica hnedého alebo práškového cukru, 1 šálka olúpaných vlašských orechov, soľ, olej
Postup:
1. Umyté mäso nakrájame na malé kúsky a zmiešame s 2 lyžicami sójovej omáčky, s cukrom a múkou.
2. V hlbokej panvici rozpálime olej a za stáleho miešania vkladáme mäso po častiach. Asi po 5 minútach získa hnedú kôrku. Potom kúsky mäsa vyberieme a necháme na site odkvapkať.
3. Na menšej panvici opečieme na 2 lyžiciach oleja jadrá orechov, pridáme odkvapkané mäso a 2 lyžice sójovej omáčky, osolíme a ešte asi 3 minúty dopečieme.