Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Brokolicové krokety

Do zmesi na krokety môžete pridať podľa chuti

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 25 minút. Čas vyprážania: 20 minút.

Potrebujeme (na 6 porcií): 500 g brokolice, 200 až 250 g syra s modrou plesňou, 2 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie

Ako na to:

1. Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame so strúhaným syrom a s vajciami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme.

2. Zmes necháme chvíľu postáť, potom z nej tvarujeme krokety, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame.

3. Brokolicové krokety podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom, prípadne so zálievkou z jogurtu a čerstvých byliniek.

Vyberáme pre vás niečo PLUS