Brokolicové krokety
27. 2. 2010, 1:00

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 25 minút. Čas vyprážania: 20 minút.
Potrebujeme (na 6 porcií): 500 g brokolice, 200 až 250 g syra s modrou plesňou, 2 vajcia, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie
Ako na to:
1. Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame so strúhaným syrom a s vajciami. Zmes zahustíme strúhankou. Aby vynikla chuť základných surovín, nesolíme a nekoreníme.
2. Zmes necháme chvíľu postáť, potom z nej tvarujeme krokety, ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame.
3. Brokolicové krokety podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom, prípadne so zálievkou z jogurtu a čerstvých byliniek.