Kukuricovo-zemiaková polievka

4 porcie

● 1 veľká cibuľa ● 1 strúčik cesnaku● 2 veľké zemiaky ● 2 PL masla ● 75 g slaniny (nakrájanej na kocky)● 750 ml zeleninového vývaru● 425 ml konzervovanej kukurice● 100 ml smotany na šľahanie ● soľ● mleté čierne korenie ● petržlenová vňať

Cesnak a cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Vo väčšom hrnci rozpálime maslo a opečieme na ňom slaninku dozlatista. Slaninu vyberieme a k výpeku pridáme cibuľu, cesnak aj zemiaky. Krátko podusíme a zalejeme vývarom. Varíme asi 10 minút. Kukuricu zlejeme a pridáme spolu so smotanou do polievky. Krátko povaríme a zľahka ju rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Polievku podávame s opraženou slaninkou a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 15 minút

Kukuricovo-zemiaková polievka
Zdroj: archív Dobré jedlo