Pre drobcov

Keď nabudúce budete pripravovať jabĺčkovú výživu pre svoje poklady, skúste ju pripraviť z pečených jabĺk. Jablkám vôbec neuškodí, keď pečením získajú tmavší odtieň. Práve naopak. Dužina bude šťavnatejšia.

Pre drobcov
Zdroj: shutterstock

Skladovanie cukru

V kryštálovom, ale aj práškovom cukre sa vo vlhkejšom prostredí zvyknú tvoriť hrudky, ktoré pri následnom vážení a pečení robia problémy. Pridajte do nádoby kúsok suchého chleba, ktorý do seba vpije prebytočnú vlhkosť, a hrudky sa rozpadnú.

Skladovanie cukru
Zdroj: shutterstock

SOS z kuchyne 

Čo pomôže na vyčistenie zájdených varešiek?
Soňa z Košíc

SOS z kuchyne
Zdroj: shutterstock

Radí redaktorka Petra Mitringová

Počas dlhšieho používania sa drevené varešky zvyknú zafarbiť a niekedy aj napáchnuť. Neželaného zafarbenia aj pachu sa ľahko zbavíte. Pomôže vám citrónová šťava. Jednoducho ju zrieďte s vodou a do tekutiny vložte varešky na celú noc. Rovnakým spôsobom vyčistíte aj drevené dosky.

Šikovný trik

Zeleninovú omáčku môžete zjemniť okrem smotany na šľahanie, créme fraiche a kyslej smotany aj bylinkovým smotanovým syrom. Získa jemne kyslastú a korenistú chuť.

Šikovný trik
Zdroj: shutterstock