Pre drobcov
Keď nabudúce budete pripravovať jabĺčkovú výživu pre svoje poklady, skúste ju pripraviť z pečených jabĺk. Jablkám vôbec neuškodí, keď pečením získajú tmavší odtieň. Práve naopak. Dužina bude šťavnatejšia.
Skladovanie cukru
V kryštálovom, ale aj práškovom cukre sa vo vlhkejšom prostredí zvyknú tvoriť hrudky, ktoré pri následnom vážení a pečení robia problémy. Pridajte do nádoby kúsok suchého chleba, ktorý do seba vpije prebytočnú vlhkosť, a hrudky sa rozpadnú.
SOS z kuchyne
Čo pomôže na vyčistenie zájdených varešiek?
Soňa z Košíc
Radí redaktorka Petra Mitringová
Počas dlhšieho používania sa drevené varešky zvyknú zafarbiť a niekedy aj napáchnuť. Neželaného zafarbenia aj pachu sa ľahko zbavíte. Pomôže vám citrónová šťava. Jednoducho ju zrieďte s vodou a do tekutiny vložte varešky na celú noc. Rovnakým spôsobom vyčistíte aj drevené dosky.
Šikovný trik
Zeleninovú omáčku môžete zjemniť okrem smotany na šľahanie, créme fraiche a kyslej smotany aj bylinkovým smotanovým syrom. Získa jemne kyslastú a korenistú chuť.