Domáca tribitka
29. 11. 2008, 1:00

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 50 minút; Čas pečenia: 15 až 20 minút
NA 20 KUSOV POTREBUJEME:
Cesto: 5 vajec 5 PL kryštálového cukru, 2 PL hladkej múky, 2 PL polohrubej múky Krém: 1 l mlieka, 3 balíčky Zlatého klasu, 6 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 250 g rastlinného tuku na pečenie, 2 balíčky vanilkových keksov, hotová čokoládová poleva na ozdobenie
POSTUP:
1. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme žĺtky, hladkú a polohrubú múku. Zľahka premiešame varechou. Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C 15 až 20 minút.
2. Z mlieka, zo Zlatých klasov, z kryštálového a vanilínového cukru uvaríme krém. Ešte do horúcej masy dáme rastlinný tuk a vyšľaháme. Na vychladnuté upečené cesto nalejeme teplý krém a rovnomerne rozložíme keksy. Povrch polejeme čokoládovou polevou.