Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Gratinovaná zelenina s hubami

Gratinovaná zelenina s hubami

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 gram zeler, 500 gram topinambur, 400 gram huby, 60 gram strúhaný ementál, 60 gram maslo, 150 mililiter mlieko, 1 kus cibuľa, 2 polievková lyžica petržlenová vňať, 2 polievková lyžica lieskové orechy, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech

1. Zeler a topinambury ošúpeme, umyjeme a dáme variť na 30 minút do osolenej vody.

2. Huby očistíme a v závislosti od veľkosti ich nakrájame.

3. Olúpanú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na horúcom masle. Primiešame huby a oprážame 2 – 3 minúty. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.

4. Zeler a topinambury scedíme, roztlačíme a necháme trochu vychladnúť. Pridáme 2 – 3 PL masla, horúce mlieko a vymiešame na pyré. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom.

5. Rúru predhrejeme na 180 °C.

6. Maslom vymazané zapekacie misky naplníme do polovice pyré, posypeme hubovou zmesou a syrom. Navrstvíme zvyšok pyré a poukladáme naň kúsky masla. Na záver posypeme mletými orechmi a zapekáme v rúre 15 minút dozlatista.

Vyberáme pre vás niečo PLUS