Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

V horúčavách stavte na misky plné zdravia: Osviežia, dodajú vitamíny a chutia úplne fantasticky

Tofu šalát s klíčkami

Zdroj: archív Dobré jedlo

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Počas letných horúčav často máme chuť na niečo malé a ľahké. Pripravte si tieto jednoduché šaláty. Skvelo vás osviežia, dodajú vitamíny a chutia úplne fantasticky!

SVIEŽI ŠALÁT S LOSOSOM A SO ZELENINOU

2 porcie

  • 250 g lososa
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL masla
  • 1 balenie zmesi listového šalátu
  • 150 g cukrového hrášku
  • 10 cherry paradajok
  • 1/2 červenej papriky (kapie)
  • 1/2 žltej papriky
  • 1 fialová cibuľa
  • 2 uvarené vajcia";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:11;s:16:"čerstvý kôpor

ZÁLIEVKA:

  • 1 PL olivového oleja
  • 4 PL červeného vínneho octu
  • 1 PL francúzskej horčice
  • 1 PL medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie

Na rozohriatom oleji s maslom opečieme osoleného a okoreneného lososa z oboch strán. Zmes šalátu opláchneme v sitku a osušíme na čistej utierke. Nasypeme do väčšej misy a pridáme cukrový hrášok, cherry paradajky nakrájané na polovice, pokrájanú červenú a žltú papriku. Olúpanú cibuľu nakrájame na kolieska, osolíme a pridáme k šalátu. Zálievku pripravíme z olivového oleja, vínneho octu, primiešame horčicu, med, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Dobre vymiešame a nalejeme na šalát. Zľahka premiešame, aby sa zálievka dostala na všetku zeleninu. Šalát rozdelíme na dva taniere. Navrch položíme lososa natrhaného na väčšie kúsky a uvarené vajcia prekrojené na polovice. Ozdobíme čerstvým kôprom.

Čas prípravy: 15 minút

Zdroj: archív Dobré jedlo

Svieži šalát s lososom a so zeleninou

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Žiada sa vám na obed niečo ľahšie? Restované prsíčka s krehkým šalátikom sú to pravé

    TOFU ŠALÁT S KLÍČKAMI

    4 porcie

    • 400 g tofu
    • 1 šálka mungo klíčkov
    • 8 reďkoviek
    • 1/2 šalátovej uhorky
    • 200 g ananásu (nemusí byť)
    • 2-3 hrste mladého špenátu
    • olej

    NA ZÁLIEVKU:

    • 3 PL olivového oleja
    • 1 PL javorového sirupu
    • 1/2 PL limetovej šťavy
    • 1 ČL omáčky čili
    • 1/2 papričky čili
    • za hrsť arašidov
    • soľ, mleté čierne korenie

    Tofu zbavíme prebytočnej vlhkosti a nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme malé množstvo oleja a tofu na ňom za občasného premiešania opečieme dozlatista. Pripravíme zálievku. Zmiešame olivový olej, javorový sirup, limetovú šťavu a omáčku čili. Môžeme pridať aj čerstvú nakrájanú papričku čili. Arašidy nahrubo podrvíme. Reďkovky umyjeme a nakrájame na plátky. Uhorku prekrojíme na polovice a lyžičkou vyškrabeme semienka. Nakrájame na hrubšie plátky, ananás nakrájame na kocky. Dáme do misy spolu s listami špenátu. Šalát rozdelíme na porcie, zalejeme zálievkou, pridáme opečené tofu, klíčky a arašidy podrvené nahrubo.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: archív Dobré jedlo

    Tofu šalát s klíčkami

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.