Aby ste svoj rodinný rozpočet zbytočne nezaťažovali, máme pre vás niekoľko dobrých tipov, ako nakúpiť výhodnejšie. V Kauflande môžete okrem výhod pre majiteľov vernostnej karty Kaufland Card či pravidelných akcií na vybrané produkty objaviť aj skutočné poklady, ktoré vám pomôžu pripraviť nezabudnuteľné vianočné menu a pohostiť každú návštevu.

„Našim zákazníkom sa snažíme ponúknuť to najlepšie od našich dodávateľov. Záleží nám na tom, aby odchádzali z predajní spokojní, a to nielen pred Vianocami. V širokej ponuke tovaru preto počas celého roka nájdu okrem iného aj vysoko kvalitné produkty našich privátnych značiek za výhodné ceny,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland Slovensko.

• Značka K-Classic je tým najlepším dôkazom, že špičková kvalita nemusí stáť veľa. V jej širokom sortimente nájdete už dnes viac ako 1000 produktov, vďaka ktorým bude váš štedrovečerný stôl plný lahodných chutí a vôní.

• Sortiment pod značkou K-Favourites vás prekvapí exkluzívnou ponukou gurmánskych potravín. Či už pripravujete slávnostnú večeru alebo špeciálne raňajky k vianočným rozprávkam, spoľahnúť sa môžete na širokú ponuku mäsa, syrov, orechov i marmelád so 75 % podielom ovocia.

• Kaufland je presvedčený, že bioprodukty nemusia byť drahé. Preto je jeho sortiment K-Bio nielen pestrý, ale aj cenovo výhodný. Navyše sa môžete spoľahnúť, že všade tam, kde nájdete logo K-Bio, je bio kvalita zaručená. Všetky produkty sú vyrábané podľa predpísaných EÚ Bio smerníc, teda okrem iného neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy.

• Milovníci rastlinnej stravy a všetci tí, ktorí trpia rôznymi potravinovými intoleranciami, si svoje menu poľahky pripravia pomocou produktov privátnych značiek K-Free a K-take it veggie. Tipy na chutné recepty od Surovej dcérky či Sovy_huhu nájdete aj v našej Veggie Kaufland online kuchárke.

• Pre tých, ktorí si Štedrý večer nevedia predstaviť bez chutnej rybky, odporúčame vyskúšať ponuku čerstvých rýb K-Blue Bay. Neprehliadnite ani vybrané vína Cultura Vini a pivné špeciály Stephans Bräu. Za zmienku stojí aj nepotravinový tovar Kauflandu, vrátane hračiek a elektroniky SwitchOn®, vďaka ktorému budete môcť vybaviť všetky nákupy pod jednou strechou.

• Kaufland neustále rozširuje aj svoj produktový rad K-Z lásky k tradícii, v rámci ktorého vo všetkých 74 predajniach na Slovensku ponúka domáce mliečne i mäsové výrobky, vyrobené zo slovenských surovín na základe osvedčených receptúr, ako aj vajcia z voľného výbehu.

Kvalita ohľaduplná voči životnému prostrediu

Jedným z cieľov spoločnosti je, aby bol sortiment privátnych značiek čo najviac trvalo udržateľný a šetrný voči planéte. Prísny výber dodávateľov, čo najkratšie dodacie trasy, používanie medzinárodných certifikátov, ako je Fairtrade alebo Rainforest Alliance, členstvo v celosvetovej organizácii pre bezpečné a zodpovedné poľnohospodárstvo GLOBALG.A.P., ale aj znižovanie tuku, cukru a soli v potravinách pod vlastným logom, patrí medzi bežné štandardy, ktoré Kaufland dlhodobo dodržiava.

Náš tip: Ak ste sa rozhodli tento rok sledovať vaše výdavky o čosi dôslednejšie, vďaka výhodným cenám za kvalitné a chutné produkty privátnych značiek sa vám to podarí ľavou zadnou. Celkovo ich má Kaufland vo svojej ponuke až 4 349.

Ilustračné foto
Zdroj: Kaufland

Sladká inšpirácia na váš sviatočný stôl

Pokiaľ rozmýšľate, čím by ste svojich blízkych tento rok kulinársky prekvapili, vyskúšajte náš recept na jablká v župane podľa foodblogera Pána Tymiána. Toto rafinované jedlo plné jabĺk, slivkového džemu, orechov a sušienok vám doma vyčaruje tú pravú sviatočnú atmosféru! Prajeme dobrú chuť :)

Ingrediencie:
4 jablká
2 ks K-Favourites maslové lístkové cesto
120 g rozdrvených maslových sušienok
2 žĺtka

Naplň:
200 g slivkového džemu
70 g hrozienok naložených v rume
70 g vlašských orechov
20 g škoricového cukru
100 g kryštálového cukru
40 g vanilkového cukru

Vanilková omáčka:
500 ml smotany 33%
200 g kryštálového cukru
150 g žĺtok
40 g vanilkového cukru
1 vanilkový lusk

Postup:
Jablká ošúpeme a zbavíme jadier tak, aby sme ich nerozrezali. Na pomúčenú pracovnú dosku rozložíme lístkové cesto a rozdelíme ho na polovicu. Do stredu cesta dáme 2 polievkové lyžice rozdrvených sušienok a na to položíme jablko.

V mixéri rozmixujeme všetky ingrediencie na náplň do lepkavej a konzistentnej hmoty. Vykrojený stred jabĺk naplníme náplňou tak, aby jemne prečnievala nad vrch jablka. Postupne na vrch jablka prikladáme rohy lístkového cesta, ktoré vždy potrieme žĺtkom, ktoré ich zlepí. Nakoniec vznikne balíček z lístkového cesta, v ktorom bude jablko  zabalené. Takto pripravený balíček celý potrieme zostávajúcim žĺtkom. Jablká pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov, zhruba 25 minút, podľa veľkosti.

Na strednom ohni zahrejeme smotanu spolu s cukrom. Keď zmes dosiahne 40 stupňov, stiahneme ju z ohňa a za stáleho miešania metličkou do nej pridáme žĺtka, vanilkový cukor a aj pozdĺžne prepolený  vanilkový lusk. Celú zmes následne zohrievame na strednom ohni, kým omáčka nezačne hustnúť. Teplota by nemala presiahnuť 79 °C. Následne stačí omáčku precediť cez jemné sitko a podávať k upečenému jabĺčku.