Mexický kotlík s klobáskou
14. 10. 2013, 10:00

Zdroj: Dušan Křístek
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie, Čas varenia: 30 minút
Potrebujeme: 700 g menších zemiakov, 1 pikantná papriková klobása, 1 menšia cibuľa, 1/2 červenej papriky, 1/2 žltej papriky, 4 PL oleja, 2 PL paradajkového pretlaku, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej papriky, 2 strúčiky cesnaku, 1 malá paprička čili, trochu čerstvej koriandrovej vňate, soľ, 1 malá červená cibuľa, 1/2 limetky
Postup:
1. Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky a dáme do misy so studenou vodou. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriky a papričku čili umyjeme, odstránime jadierka a dužinu nakrájame na kocky.
2. V hrnci zohrejeme olej, speníme na ňom cibuľu, primiešame múku a opečieme. Keď začne cibuľa zlatnúť, primiešame papričku čili, mletú papriku, prilejeme 500 ml vody. Osolíme, premiešame a privedieme do varu.
3. Zapracujeme pretlak, najemno nakrájaný cesnak a osminky zemiakov. Spoločne dusíme, pokiaľ nie sú zemiaky skoro uvarené.
4. Do hrnca pridáme papriky a klobásu nakrájanú na kolieska a dusíme domäkka.
5. Na záver guláš osolíme a pridáme sekanú koriandrovú vňať. Guláš rozdelíme do tanierov, navrch dáme koliesko červenej cibule a plátky limetky.