Orechová bábovka

Orechová bábovka
Orechová bábovka
Zdroj: Dušan Křístek

Takto sa to podarí:

Na prípravu cesta pomelieme 100 g vlašských orechov. Zarovnanú lyžičku instantnej kávy zalejeme 100 ml horúcej vody. Balíček tmavej polevy nastrúhame najemno.

Päť vajec, 250 g práškového cukru a 1 balíček vanilínového cukru vyšľaháme ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme 250 ml oleja a 125 ml mlieka.

Dôkladne premiešame 150 g hladkej múky, 100 g škrobovej múčky, 1 balíček prášku do pečiva s vínnym kameňom, mleté orechy a striedavo s kávou zľahka ručne vmiešame do peny. Pridáme nastrúhanú polevu.

Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 70 minút.

Po upečení vyberieme, necháme 10 minút odstáť vo forme, vyklopíme a pocukrujeme.