Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Ovocné rezy pod snehom

Chrumkavé ovocné rezy

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia: 30 minút.

Potrebujeme (na 1 plech):

Cesto: 150 g rastlinného tuku, 100 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 1 balíček prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 2 poháre zaváraných broskýň, nasekané vlašské orechy na posypanie

Sneh: 5 bielkov, 250 g práškového cukru

Takto sa to podarí:

1. Rastlinný tuk vyšľaháme s práškovým cukrom a žĺtkami, pridáme mlieko a múku preosiatu s práškom do pečiva. Podľa potreby dolejeme ešte trochu mlieka, aby sa cesto dalo dobre rozotrieť na plech.

2. Zavárané ovocie necháme odkvapkať na sitku a poukladáme ho na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút.

3. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, ktorý rovnomerne rozotrieme na upečený koláč. Povrch posypeme posekanými orechmi a prudko zapečieme pri teplote 180 °C (asi 7 až 10 minút).

Vyberáme pre vás niečo PLUS