Ovocné rezy pod snehom
18. 5. 2010, 2:00

Zdroj: archív
Čas prípravy: 20 minút. Čas pečenia: 30 minút.
Potrebujeme (na 1 plech):
Cesto: 150 g rastlinného tuku, 100 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 1 balíček prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 2 poháre zaváraných broskýň, nasekané vlašské orechy na posypanie
Sneh: 5 bielkov, 250 g práškového cukru
Takto sa to podarí:
1. Rastlinný tuk vyšľaháme s práškovým cukrom a žĺtkami, pridáme mlieko a múku preosiatu s práškom do pečiva. Podľa potreby dolejeme ešte trochu mlieka, aby sa cesto dalo dobre rozotrieť na plech.
2. Zavárané ovocie necháme odkvapkať na sitku a poukladáme ho na cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 až 30 minút.
3. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, ktorý rovnomerne rozotrieme na upečený koláč. Povrch posypeme posekanými orechmi a prudko zapečieme pri teplote 180 °C (asi 7 až 10 minút).