Potrebujeme: 1 kus kačica (2,5 kg), 2 kus jablko, 2 kus cibuľa, 4 kus pomarančová kôra, 500 mililiter zeleninový vývar, 200 gram varené gaštany, 1 čajová lyžička palina, 1 čajová lyžička majorán, soľ, mleté čierne korenie, 6 kus jablko, 150 gram brusnice, 80 mililiter čerešňová šťava, 1 polievková lyžica citrónová šťava, 1 polievková lyžica med, 3 polievková lyžica rozpustené maslo

1. Rúru predhrejeme na 180 °C.

2. Vyčistenú kačicu opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Špičky krídiel aj krk odrežeme, nakrájame na väčšie kúsky a dáme bokom. Jablká umyjeme, odstránime jadrovník a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtiny.

3. Jablká, cibuľu a gaštany dáme do misy a zmiešame spolu s palinou, majoránom, so soľou, s korením a pomarančovou kôrou.

4. Kačicu ochutíme zvnútra aj zvonka korením a soľou a naplníme jablkovou zmesou. Otvor zaistíme špáradlami a kačicu vložíme do pekáča prsiami nadol. Podlejeme 500 ml vody a dáme na 2 hodiny piecť do rúry. Občas polejeme výpekom. Po hodine pečenia kačicu obrátime.

5. Do hrnca dáme brusnice, med, čerešňovú a citrónovú šťavu a varíme 5 minút.

6. Jablká umyjeme a vyberieme jadrovníky. Vložíme ich do maslom vymazanej formy a naplníme brusnicami. Pokvapkáme zvyškom masla. 35 minút pred koncom pečenia vložíme ku kačici.

7. Hotovú kačicu vyberieme a výpek precedíme cez jemné sitko. Tuk oddelíme a odložíme bokom. Do výpeku pridáme krídla a krk a opečieme dohneda. Zalejeme vývarom a necháme asi 20 minút variť.

8. Rúru nastavíme na funkciu gril. Kačicu pokvapkáme slanou vodou a dáme pod gril zapiecť dochrumkava.

9. Omáčku precedíme cez sitko, dochutíme, prípadne pridáme 2 PL odloženého kačacieho tuku.

10. Kačicu podávame spolu s plnenými jablkami a omáčkou.