Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Roláda s čučoriedkovým krémom

Roláda s čučoriedkovým krémom

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 1 polievková lyžica slnečnicový olej, 4 kus stredne veľké vajce, 120 gram kryštálový cukor, 2 polievková lyžica horúca voda, 140 gram hladká múka, 0.25 čajová lyžička prášok do pečiva, 0.25 čajová lyžička soľ, 225 gram čučoriedky, 150 gram maslo, 310 gram práškový cukor

1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom.

2. Vajcia s cukrom a vodou šľaháme dotuha 3 až 4 minúty. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a jemne premiešame. Natrieme na plech a pečieme 12 až 15 minút. Necháme na mriežke vychladnúť.

3. Čučoriedky rozmixujeme dohladka a prepasírujeme cez sito, aby sme odstránili zrniečka. Maslo vyšľaháme dokrémova a postupne zapracujeme aj cukor, aby vznikol hustý, bledý krém. Pridáme čučoriedkové pyré a vymiešame dohladka.

4. Krém rozotrieme na cesto a to pomocou papiera na pečenie, ktorý sme predtým oddelili od cesta, zvinieme do rolády.

5. Nakrájame, poprášime cukrom a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS