Rybí burger
22. 7. 2006, 2:00

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 20 MINÚT 8 ks rybích prstov4 väčšie žemle4 šalátové listy1/2 šalátovej uhorky 2 paradajky zväzok reďkoviekvňať zo zelenej cibuľky4 plátky údeného syra1/2 červenej paprikykečup majonéza horčica soľ a mleté čierne korenie
POSTUP: 1. Rybie prsty upečieme v rúre alebo vypražíme. Zeleninu umyjeme a nakrájame najlepšie na prúžky alebo plátky. Šalát necháme v celku. 2. Žemle prekrojíme, jednu časť potrieme kečupom a druhú horčicou. Na jednu časť položíme šalátové listy, plátky syra, po dva rybie prsty a nakrájanú zeleninu. Povrch ešte pokvapkáme majonézou. Prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame. Môžeme pridať aj porciu hranolčekov a takto deťom navodiť predstavu, že sú práve v obľúbenom podniku s rýchlym občerstvením.