Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Špagety Bolognese

Špagety Bolognese

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 kus šalotka, 2 kus mrkva, 2 kus zelerová stonka s vňaťou, 2 strúčik cesnak, 400 gram mleté hovädzie mäso, 1 polievková lyžica olivový olej, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 800 gram lúpané konzervované paradajky, 1 čajová lyžička čersvo nasekaný rozmarín, 500 gram celozrnné špagety, 1 polievková lyžica citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, čerstvo rozdrvený koriander

1.

Šalotku a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme. Zelerovú stonku a mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Zelerovú vňať umyjeme, dosucha vytrasieme a najemno nasekáme.

2.

Na panvici zohrejeme olej, pridáme mleté mäso a opečieme dozlatista. Pridáme zeleninu, dobre premiešame a ešte spolu krátko 2 až 3 minúty opekáme. Primiešame paradajkový pretlak, roztlačené a nadrobno pokrájané paradajky a na miernom ohni povaríme asi 20 minút. Podľa potreby pridáme vodu. Približne 5 minút pred dovarením primiešame rozmarín. Ochutíme citrónovou šťavou, koriandrom, korením a soľou.

3.

Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale. Rovnomerne rozdelíme na taniere, pridáme omáčku, ozdobíme zelerovou vňaťou a servírujeme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS