Ryža je kľúčovou surovinou v množstve našich jedál. Je obľúbenou prílohou i hlavným jedlom. Jej príprava je časovo nenáročná, no nie vždy je výsledok taký, aký sme očakávali. Ryžu má doma snáď každý z nás a najviac nám chutí, keď je jemná a nadýchaná. I keď ju väčšina z nás varí pomerne pravidelne, nie vždy sa jej konzistencia dá považovať za ideálnu. Občas je príliš tvrdá a inokedy až priveľmi rozvarená a mäkká. Ako vieme docieliť, aby táto pochutina bola vždy ideálne pripravená? Svoj tajný recept odhalil austrálsky šéfkuchár Monty Koludrovic.

Ryža
Ryža
Zdroj: shuterstock.com

Šefkuchár tvrdí, že kľúčom k perfektne nadýchanej ryži je umytie zrniek ešte pred tým, ako ich dáte variť. Krátke premytie však stačiť nebude. Ak chcete, aby vaša ryža bola dokonalá, musíte to urobiť až 30-krát. Len vtedy bude jej chuť a konzistencia výnimočná. Škrob, ktorý je obsiahnutý v ryži sa tak lepšie nafúkne a ryža bude nadýchanejšia a chutnejšia.

Ryža s paprikou a kuracím mäsom
Ryža s paprikou a kuracím mäsom
Zdroj: Shutterstock