Káva povzbudí, skvelo chutí a je dokonca zdravá. Obsahuje antioxidanty, ktoré chránia naše bunky a tak spomaľujú starnutie. Nie každému však káva chutí kvôli jej horkej chuti. Niekto si pomáha mliekom, smotanou, alebo cukrom. Dokonca aj pokročilí kávičkári si niekedy vyberajú menej horké druhy kávy.

Odborníci vypočítali, že by sme do organizmu nemali dostať viac ako dve až štyri šálky kávy.
Odborníci vypočítali, že by sme do organizmu nemali dostať viac ako dve až štyri šálky kávy.
Zdroj: Shutterstock

Bežný človek však nemôže byť odborníkom na kávu. Preto sa môže aj vám stať, že kúpite inú značku, ktorá vás nepríjemne prekvapí horkou, nepríjemnou chuťou. Niekedy sa dokonca stane, že vás sklame obľúbená značka.

Cup of coffee with sugar and cinnamon
Cup of coffee with sugar and cinnamon
Zdroj: iStockphoto

Nezúfajte však, nemusíte vyhadzovať celé balenie. Pri príprave kávy do nej pridajte malú štipku soli a trochu škorice. Hotová káva nebude cítiť po škorici, ani nebude slaná, no jej chuť sa výrazne zjemní.

Pozor však na množstvo. Ak pripravujete iba jednu kávu, pridajte naozaj len pár kryštálikov soli a malú štipku škorice. Ak kávu presolíte, bude efekt opačný.

Chvíľku pre seba si dožičte vždy,  keď sa dá.
Chvíľku pre seba si dožičte vždy, keď sa dá.
Zdroj: iStock

Tento trik môžete použiť pri príprave kávy klasickým zalievaním, alebo aj do filtračného kávovaru. Tento trik odporúčajú baristi na celom svete. Najlepšie vraj funguje práve pri príprave prekvapkávanej kávy.